Monday, January 11, 2010

Panasonic, sponsor exclusiv al primelor canale de televiziune 3D

DIRECTV, cel mai popular serviciu de televiziune din lume, şi Panasonic, lider global în domeniul HDTV, anunţă încheierea unui acord strategic pentru furnizarea de servicii TV 3D consumatorilor casnici.
Începând cu luna iunie a acestui an, milioane de clienţi DIRECTV vor avea acces la canale dedicate 3D ce vor putea fi vizionate pe televizoare precum noile Panasonic VIERA 3D Full HD.
Panasonic va fi sponsor exclusiv pentru canalele 3D HD ce vor emite filme, emisiuni sportive şi de divertisment în sistem tridimensional, create de cele mai renumite companii de producţie din lume.
DIRECTV şi Panasonic vor exploata actualele acorduri încheiate cu furnizorii de programe şi cu studiourile de filme pentru a obţine conţinut 3D cât mai diversificat. DIRECTV colaborează în prezent cu AEG/AEG Digital Media, CBS, Fox Sports/FSN, Golden Boy Promotions, HDNet, MTV, NBC Universal şi Turner Broadcasting System, Inc., pentru dezvoltarea de programe 3D noi, al căror debut pe canalele 3D este aşteptat în perioada 2010-2011. Conform acordului de sponsorizare, brandul Panasonic va fi prezent pe toate canalele DIRECTV 3D pentru o perioadă de un an.
“Am fost primii care am adus HD în casele clienţilor noştri şi suntem foarte bucuroşi să facem la fel cu producţiile 3D”, spune Eric Shanks, executive vice president la DIRECTV Entertainment. “Includerea canalelor HD în oferta noastră a deschis utilizatorilor uşa către experienţe TV incredibil de realiste. Canalele 3D le vor da posibilitatea să se simtă realmente ca făcând parte din echipa de filmare, atât timp când imaginile tridimensionale le invadează spaţiul. Tehnologia care până nu demult era disponibilă doar în cinematografe va face parte de acum înainte din cât mai multe case ale consumatorilor din Statele Unite”, continuă oficialul.
“Panasonic lucrează de mai mulţi ani la dezvoltarea standardelor 3D iar acum, aducerea acestor tehnologii în locuinţele consumatorilor reprezintă o experienţă fundamentală pentru aceştia, mai ales pentru că imaginile 3D pur şi simplu te fac să te scufunzi într-o altă realitate”, spune Yoshi Yamada, chairman & CEO la Panasonic Corporation North America.
“Relaţia noastră cu DIRECTV este o componentă-cheie a strategiei noastre de a construi un întreg ecosistem de divertisment. De la dezvoltarea standardului 3D Full HD pentru discurile Blu-ray şi lansarea camerelor video Full HD 3D stereoscopice, până la sprijinirea DIRECTV în furnizarea de programe 3D şi lansarea primei linii de televizoare VIERA 3D Full HD şi a playerelor Blu-ray 3D Full HD în 2010, implicarea noastră în industria 3D este indiscutabilă”, adaugă oficialul.
La lansare, noua platformă de programe DIRECTV HD 3D, sponsorizată de Panasonic, va oferi acces 24/7 la canale 3D în sistem pay-per-view cu filme, documentare şi alte producţii, un canal 3D DIRECTV on Demand, ce va emite, de asemenea, non-stop precum şi la un canal demo 3D cu programe de sport, muzică şi alte tipuri de conţinut.
Panasonic lucrează în prezent la dezvoltarea şi a altor echipamente de producţie 3D, precum camere video 3D Full HD, monitoare profesionale şi alte tehnologii pentru asistenţă la producţie.
La standul Panasonic din cadrul CES 2010 este prezentată noua linie de televizoare Panasonic VIERA 3D Full HD dar şi sisteme home theater 3D Full HD conectate la canalele DIRECTV 3D pe care rulează părţi din foarte populara producţie cinematografică AVATAR, alături de emisiuni sportive, muzicale, de divertisment şi documentare.

No comments:

Post a Comment